Відкриття портрету Тараса Шевченка на бульварі Слинька

Портрет українського письменника і художника Тараса Шевченка, намальований на житловому будинку по проїзду Садовому 30, внесений до Національного реєстру рекордів України.
Урочистості, присвячені цій події, пройшли 24 жовтня 2014 року, в сквері на бульварі Слинька. В них взяли участь голова Адміністрації Комінтернівського району Роман Веприцький, місцеві жителі, школярі.

Після уточнюючих замірів, зроблених за допомогою лазерної рулетки, був зафіксований новий рекорд України - найбільший портрет на стіні житлового будинку площею 570 кв. м. Керівник Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова вручила сертифікат про рекорд Роману Веприцькому як представнику міської влади.

Креативний директор творчої групи «Kailas-V» Андрій Пальваль повідомив, що на створення портрета Тараса Шевченка знадобилося майже три тижні, і було витрачено близько 500 аерозольних балончиків.

«Існують різні портрети і автопортрети Шевченка. Ми обрали картину Івана Крамського, де поет намальований вже у віці, після Оренбурзького заслання, таким, яким ми його і знаємо. Малювали портрет три-чотири художника, іноді разом, іноді по черзі. З погодою нам пощастило, дощу не було. Думаю, що ця робота протримається на стіні не менше десятиліття», - розповів художник.


Галереї "Відкриття портрету Тараса Шевченка на бульварі Слинька 24.10.2014"


Створення портрета було присвячено 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка.

За матеріалами Офіційного сайту Харківської міської ради.
Кiлькiсть переглядiв: 275