Свято до Дня української писемності та мови

10 листопада 2014 року гостинно відкрила двері Харківська гімназія № 82, зустрічаючи учасників свята до Дня української писемності та мови. Свято ініційовано головою Адміністрації Комінтернівського району Харківської міської ради Романом Сергійовичем Веприцьким.

Відомо, що мова кожного народу – явище давнє, її коріння сягають у доісторичні часи. Вона є найгеніальнішим наслідком матеріальної і духовної діяльності багатьох поколінь.

У великому творчому процесі народжується мова людини, а з нею і найміцніше природне єднання – суспільство, народ. Нації без мови не існують, як не існують мови без націй. Національна мова – це здобуток культури, духовної діяльності певного народу, але й водночас і здобуток культури всього людства.

Учасниками свята були переможці районних мовознавчих конкурсів, учні шкіл Комінтернівського району. В залі було організовано виставку книг українських авторів.


До присутніх на святі звернулись: Голова Адміністрації Комінтернівського району Харківської міської ради Роман Сергійович Веприцький та помічник Народного депутата України Хомутинника Віталія Юрійовича Навроцький Олексій Олексійович, які побажали щастя, натхнення, добра, миру і творчих успіхів всім переможцям.

Активні учасники свята отримали грамоти та цінні подарунки.

Кiлькiсть переглядiв: 443