Волонтерські акції до Міжнародного дня спонтанного прояву доброти відбулися у навчальних закладах Комінтернівського району

Волонтер - це звучить гордо!

Не всі знають, хто такі волонтери. Якщо зазирнути в словники, то в перекладі з французької , волонтер - це людина-доброволець. Людина, яка має звичку піклуватися про близьких людей, допомагаючи їм абсолютно добровільно і без будь-якої вигоди (користі). А нагорода за це - подяка і вдячність людей, яким надана суттєва допомога.

Лютий – це місяць, що багатий на міжнародні дати, коли кожний може зробити свій внесок у добру справу миру, взаємодопомоги, єднання.
Так, 12 лютого відзначається Міжнародний день хворої людини, 14 лютого – Міжнародний день дарування книг, 17 лютого – Міжнародний день спонтанного появу доброти, 21 лютого – Міжнародний день рідної мови.

Саме тому районним центром волонтерського руху Комінтернівської районної організації учнівського самоврядування (КРОС), що базується у ХЗОШ № 60, було ініційовано проведення 3 районних волонтерських акцій.


Акція «Книга шукає друга» проводилася за 3 напрямками. 14 лютого 2015 року у більшості шкіл району діти подарували один одному свої улюблені книжки. Паралельно проводився збір книг для дитячих лікарень, притулків, інтернатів. Було зібрано більше 3000 книг. Книги дорослої тематики волонтери КРОС подарували військовим шпиталям Донецької області, куди їх доставлять батьки-волонтери.

До Міжнародного дня спонтанного прояву доброти всі навчальні заклади району взяли участь у акції «Турбота», яка була направлена на допомогу пораненим солдатам у шпиталях. До нас звернулися батьки-волонтери з проханням зібрати нижню білизну та гігієнічні засоби для юнаків, які знаходяться у шпиталях України. Було зібрано більш 500 комплектів необхідних речей, 42 комплекти постільної білизни, 640 зубних щіток, 420 брусочків мила, 400 тюбиків зубної пасти.
У рамках Міжнародного дня хворої людини у навчальних закладах відбулася акція «Врятуємо дитину» щодо допомоги хворій дитині педагога ХЗОШ № 91. Було зібрано 19 458 гривні.

Ми вдячні всім учням, батькам, педагогам за допомогу та добре серце!

Кiлькiсть переглядiв: 278