Круглий стіл. Впровадження ІКТ в освіту

14 березня 2015 року в рамках VI Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2015» Інститут інноваційних технологій та змісту освіти Міністерства освіти і науки України провів круглий стіл «Інноваційні підходи до впровадження ІКТ в освіту». Відеозйомку заходу здійснював освітній портал «Педагогічна преса».

Під час обговорення науковий співробітник відділу інноваційних і інформаційних технологій ІІТЗО Ольга Коршунова представила результати аналізу стану впровадження ІКТ у регіонах, проблеми та шляхи їх розв’язання. Серед основних проблем, окрім браку комп’ютерної техніки, найчастіше зазначали: відсутність системи заохочень до впровадження ІКТ у навчальні предмети, недостатню кількість розроблених моделей впровадження ІКТ безпосередньо у конкретному навчальному закладі, низьку мотивацію вчителів до самоосвіти.

На заході був коротко представлений найкращий досвід Харківської, Рівненської, Черкаської, Хмельницької областей та окреслені такі шляхи вирішення проблем, як поширення досвіду успішних практик подолання «цифрового розриву», створення регіональних порталів і предметних спільнот, регіональні фахові конкурси з використанням ІКТ тощо.

Круглий стіл «Інноваційні підходи до впровадження ІКТ в освіту»

Детальна інформація на освітньому порталі Педагогічна Преса.

Кiлькiсть переглядiв: 215