Проведення зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури

Відповідно до Календарного плану проведення зовнішнього незалежного оцінювання, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 16.12.2014 № 132, 24 квітня 2015 року відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури для осіб, яки виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України у 2015 році, а для випускників загальноосвітніх навчальних закладів – державна підсумкова атестація з української мови у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Для допуску до пункту тестування учасник ЗНО повинен пред'явити наступні документи:
Сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, оригінал документа, що засвідчує особу, який зазначено у сертифікаті ЗНО, та запрошення-перепустку.

У 2015 році запрошення-перепустки для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні не надсилаються поштою. Вони розміщені на інформаційних сторінках учасників ЗНО, які слід кожному випускнику самостійно роздрукувати зі своєї інформаційної сторінки, доступ до якої здійснюється за номером Сертифіката та PIN-кодом, указаним у ньому.

Допуск учасників ЗНО до пункту тестування здійснюється з 10 год. 15 хв. та припиняється о 10 год. 50 хв.

Для отримання оцінки за Державну підсумкову атестацію з української мови випускник ЗНЗ повинен виконати в сертифікаційній роботі базового рівня 33 тестових завдання лише з української мови, що позначені зірочками, та написати власне висловлювання на дискусійну тему.

Час виконання роботи – 150 хвилин.

Максимальна кількість балів – 68, що переводяться за 12-бальною шкалою.

За матеріалами сайту Департаменту освіти ХМР.
Кiлькiсть переглядiв: 217