Повернутися до звичайного режиму

Вітаємо з перемогою!

12-річна харків’янка Євдокія Богачова, учениця Харківської гімназії № 83, здобула перемогу в європейському етапі щорічного Міжнародного конкурсу дитячого малюнку Програми ООН зі збереження довкілля (UNEP).
Робота українки справила враження на журі своєю оригінальністю та ясністю інтерпретації теми стійкої енергетики.
Про це повідомляє сайт UNEP.
Євдокія, котра з 7 років навчається в художній школі, сказала, що на цей малюнок її надихнуло те, що відбувається нині в Україні.
"Люди в деяких районах мають труднощі з постачанням енергії, опалення та води. Мені дуже болить те, що люди в моїй країні стикаються з такими проблемами. І дуже погано, що люди мають страждати замість того, щоби використовувати природні ресурси в мирних цілях", - зазначила Богачова.
Зі слів дівчинки, вона багато читає на тему альтернативних джерел енергії, дивиться телепередачі.
"Щойно я почала малювати, я не могла зупинитися, бо хотіла виразити мої відчуття та думки через красу цих елементів. Я намагалася показати в своєму малюнку типи енергій, котрі можуть дати людству новий, чистий імпульс та дозволити тваринам жити в чистому довкіллі, щоби ми могли бачити їх не лише на картинках у книжках", - поділилася дівчинка.
"Малюнок-переможець не лише закликає до використання різних поновлюваних джерел енергії, він випромінює позитивну енергію, котра так потрібна для вирішення сучасних проблем довкілля та забезпечення екологічне майбутнє людей всього світу", - сказав директор європейського офісу UNEP Ян Дусік.
Євдокія Богачова одержить приз у розмірі 1000 доларів. Її малюнок боротиметься за перемогу на всесвітньому етапі конкурсу.
Конкурс UNEP проводиться з 1991-го року, в ньому приймають участь діти віком від 9 до 14. Мета конкурсу – поглянути на проблеми довкілля очима дітей та підвищити їхню обізнаність.

Кiлькiсть переглядiв: 157