Повернутися до звичайного режиму

Секційне засідання РМО практичних психологів та соціальних педагогів

13 вересня на базі ХЗОШ № 44 (вул.Костичева, 2) відбулося секційне засідання районного методичного об’єднання практичних психологів та соціальних педагогів. У засіданні приймали участь практичні психологи дошкільних та загальноосвітніх навальних закладів та соціальні педагоги району. В межах секційного засідання було проаналізовано результати роботи психологічної служби за 2010-2011 навчальний рік та оголошені основні напрямки діяльності на 2011/2012 навчальний рік відповідно до листа Міністерства освіти і науки України, молоді та спорту України від 22.07.2011 № 1/9-562 «Про стан, проблеми та основні завдання діяльності психологічної служби на 2011/2012 навчальний рік».

Також на засіданні обговорювалися наступні питання:

· Основні нормативно-правові документи щодо функціонування та розвитку психологічної служби у 2011/2012 навчальному році.

· Виконання заходів державних та регіональних програм у 2011/2012 навчальному році. Реалізація заходів «Концепції розвитку психологічної служби системи освіти на період до 2012 року та Плану дій щодо її реалізації

· Планування роботи практичного психолога та соціального педагога у 2011/2012 навчальному році.

· Спецкурси КВНЗ «ХАНО» для практичних психологів, соціальних педагогів та інших педагогічних працівників: «Виявлення та попередження випадків насильства та жорстокого поводження з дітьми», «Психологічний супровід розвитку дитини в умовах дошкільного навчального закладу», «Конфлікти в освіті. Шкільна медіація», «Сприяння просвітницькій роботі «рівний-рівному» серед молоді України щодо здорового способу життя».

· Атестація практичних психологів та соціальних педагогів у 2011/2012 навчальному році

· Реалізація профілактично-просвітницьких програм у районі у формі факультативів, спецкурсів, гуртків, курсів за вибором.

· Робота творчих груп у 2011/2012 навчальному році.

· Впровадження «Уроку психології» у навчально-виховний процес за програмою затвердженою МОНУ, автор Болтівець.

· Про підготовку учнів до олімпіади з практичної психології та педагогіки у 2011/2012 навчальному році. Написання робіт на педагогічний ярмарок та робіт МАН.

· Участь у виставці «Освіта Харківщини 21 століття».

· Продовження роботи школи молодого спеціаліста. Призначення керівника школи та затвердження графіку та плану роботи на навчальний рік. Призначення наставників для молодих спеціалістів.

· Робота методичного об’єднання у 2011/2012 навчальному році. Затвердження плану роботи та графіку засідань МО. Призначення керівника МО.

· Підготовка кабінетів до нового навчального року відповідно до «Положення про психологічний кабінет дошкільних, загальноосвітніх та інших навчальних закладів системи освіти України» (наказ МОНУ від 19.10.2001 № 691).

Учасники методичного об’єднання активно приймали участь в обговоренні перелічених питань. Одностайно вирішили взяти до роботи нову нормативно-правову документацію та методичні рекомендації та використовувати її при плануванні та організації соціально-психологічного супроводу навчально-виховного процесу.

Кiлькiсть переглядiв: 279