Неформальна освіта педагогів в умовах розбудови громадянського суспільства

16 вересня 2016 року відбулася конференція “Неформальна освіта педагогів в умовах розбудови громадянського суспільства”, яка стала заключним етапом реалізації проекту “Розвиток життєвих, професійних та кар’єрних навичок педагогів ВПО”. Проект реалізований громадською організацією “Рух української неформальної освіти” за підтримки Посольства Королівства Нідерландів та громадської організації “Центр соціальної дії”. Головна мета проекту – підвищення конкурентоспроможності освітян на ринку праці. Учасники проекту під час дистанціного навчання опанували чотири навчальні модулі: “Хмарна освіта”, “Сучасні тренди в освіті”, “Інструменти on-line педагога”, “Психологія успішної людини”.

Учасниками конференції стали педагоги, директори та методисти з Донецької, Луганської, Харківської, Дніпропетровської, Херсонської, Київської областей та м. Києва.

Серед запрошених гостей конференції – заступник директора департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН України, Дятленко Сергій Миколайович, який привітав учасників та поділився своїми думками щодо ребюрокритизацію освіти. Сергій Миколайович вручив подяки керівникам навчальних закладів, управлінь освіти за сприяння поширенню ідей неформальної освіти педагогів

Наталія Гущина, начальник відділу неформальної та інформальної освіти для дорослих ІМЗО у своїй презентації «Неформальна освіта – складова освіти впродовж життя» зазначила, що нова українська школа має готувати критично і творчо мислячих, суспільно активних випускників, які будуть успішними громадянами України. Для цього кожний без винятку педагог повинен систематично навчатися і вдосконалювати не лише свою професійну майстерність, а розвиватись як особистість та громадянин.

У ході конференції відбулася дискусія у форматі Світового кафе, де розглядали питання: “Вимоги до сучасного заняття”, “Використання ІКТ та Інтернет ресурсів на сучасному занятті”, “Ключові компетентності для життя”, “Педагогіка партнерства”, “Виховання на цінностях”. За результатами створено ментальні карти реалізації актуальних ідей нової української школи.

Модераторами конференції виступили Артем Герман, завідувач сектора розвитку мислення, спілкування та співробітництва й Олена Бурдун, методист сектора цифрової грамотності.

Також учасники конференції долучилися до пішохідної оглядової екскурсії вуличками Києва, яку провела Оксана Демура, завідувач сектора мистецтв та ремесел.

Кiлькiсть переглядiв: 238