Міжнародний конкурс «Аліанте-2011-Україна»

Міжнародний конкурс «Аліанте-2011-Україна»

З 22 по 25 вересня 2011 року у місті Бердичеві пройшов фінальний етап популярного серед молоді Міжнародного конкурсу «Аліанте-2011-Україна». Конкурс проводиться вже не вперше. До числа переможців першого етапу міжнародного конкурсу «Аліанте 2011- України» увійшли учні 11 класу Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №91 Харківської міської ради Харківської області Зіад Карім Халіль Мохамед та Вернер Дмитро.
Що ж це за захід?
Конкурс “Аліанте-2011-Україна” був ініційований Молодіжним центром Атлантичної Ради України для учнів загальноосвітніх шкіл та студентів вищих навчальних закладів і проводиться в рамках Державної програми інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України. В Україні конкурс “Аліанте” проходить за сприяння та підтримки Громадської Ліги Україна-НАТО, Центру інформації та документації НАТО, Міністерства оборони України, Генерального штабу збройних сил України, Держкомтелерадіо України, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерства закордонних справ України, Посольств країн - учасниць конкурсу, ТВ програми “Фактор безпеки”.
Цього разу його головний фінальний етап вирішили провести на базі 26-ї Бердичівської артилерійської бригади. До Бердичівського гарнізону прибули 50 учасників конкурсу – старшокласники загальноосвітніх шкіл та студенти вищих навчальних закладів з усіх регіонів України, у тому числі й учні ХЗОШ №91. Урочисте відкриття другого етапу конкурсу відбулося у приміщенні 30-го гарнізонного Будинку офіцерів, яким керує майор Олег Цилінський. Представники Північноатлантичного альянсу, Міністерства оборони України, керівництва міста й гарнізону привітали учасників конкурсу та побажали усім присутнім перемоги.
Коли офіційна частина добула свого кінця, старшокласники та студенти, що прибули до Бердичева, отримали змогу побувати у музеї Бойової слави частини, де ознайомилися з бойовою технікою артилеристів, подивилися на містечко бойової роботи, де можна досягнути повної імітації тактичних навчань, побували на малому артилерійському полігоні, подивилися на умови життя сучасних українських вояків у казармі поліпшеного типу. На другий день учасники фіналу побували на полігоні. Там продемонстрували свою вправність на заняттях із вогневої підготовки, військової топографії та інших предметів бойової підготовки.
Завершився фінал сьомого міжнародного конкурсу "Аліанте-2011".Учні 11 класу Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №91 Харківської міської ради Харківської області Зіад Карім Халіль Мохамед та Вернер Дмитро посіли 4 місце, ввійшли в десятку кращих переможців конкурсу.
А попереду у юнаків та дівчат, що перемогли у конкурсі, найцікаве - десятиденна подорож до однієї з країн-членів НАТО.


Довідка. Міжнародний конкурс “Аліанте-2011” – Україна” проводиться для учнів загальноосвітніх шкіл та студентів вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації.
Він складається з трьох основних етапів: І – написання теоретичної роботи-есе та відповідей на поставлені запитання; ІІ – військово-спортивні змагання; ІІІ – пізнавальна подорож до країн-членів НАТО з відвідуванням військових баз та міжнародних структур.
Конкурс ініційовано Молодіжним центром Атлантичної Ради України для учнів загальноосвітніх шкіл та студентів вищих навчальних закладів (віком 14-19 років) в рамках Державної програми інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України.
Мета конкурсу – сприяти поширенню інформації та розумінню процесів інтеграції України до європейських та євроатлантичних структур співробітництва та безпеки.
У журі конкурсу – відомі фахівці з питань міжнародних відносин, представники громадських, державних та міжнародних установ.
Конкурс проводиться протягом липня-вересня 2011 року.

Кiлькiсть переглядiв: 191