У Слобідському районі м. Харкова триває місячник знань з Безпеки життєдіяльності та Цивільного захисту населення.

З метою підготовки учнів до правильних дій у надзвичайних ситуаціях, формування у них високих морально-психологічних якостей та відпрацювання практичних навичок дій в екстремальних ситуаціях у навчальних закладах Слобідського району триває місячник з Цивільного Захисту.

У ході проведення місячника було організовано тематичні виховні години, заняття невоєнізованих формувань, вікторини та виставки дитячих робіт, військово-спортивні естафети та виступи. Наприкінці місячника у кожній школі району проходить День цивільного захисту та показові об’єктові тренування.

З 10 по 15 квітня пройшли показові дні Цивільного захисту у ЗНЗ №№ 20,46,60,77,78,82,83,95, ХПСШ «Харківський колегіум».

Згідно з Планом основних заходів цивільного захисту Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради на 2017 рік, Планом основних заходів з цивільного захисту навчальних закладів на 2017 рік у школах Слобідського району було проведено «Дні цивільного захисту населення» та об’єктових тренувань.

Основними цілями «Дня ЦЗ» були:

· практична перевірка здатності учнів грамотно і чітко діяти для захисту свого здоров’я та життя у надзвичайних ситуаціях;

· виховання впевненості учнів у ефективності заходів цивільного захисту;

· формування та розвиток в учнів високих морально-психологічних якостей: відваги, мужності, витримки, ініціативи, спритності, самовідданого виконання завдань цивільного захисту.

Головними завданнями «Дня ЦЗ» були:

· удосконалення учнями та педагогічним колективом теоретичних знань і практичних навичок, дій в умовах екстремальних ситуацій;

· проведення практичної перевірки здатності учнів діяти за сигналами оповіщення цивільного захисту, користування засобами колективного та індивідуального захисту, надання першої домедичної допомоги потерпілому;

· навчання керівного та командно-начальницького складу школи, організація та проведення заходів цивільного захисту;

· практичну перевірку дій невоєнізованих формувань цивільного захисту.

До участі у проведенні «Дня ЦЗ» і об’єктового тренування були залучені керівний та командно-начальницький склад цивільного захисту шкіл; особовий склад невоєнізованих формувань цивільного захисту; весь постійний склад та учні 1-11-х класів.


Кiлькiсть переглядiв: 176