Фінальний етап XIII Всеукраїнського турніру юних журналістів

З 19 по 23 квітня 2017 року в м. Сумах відбувся фінальний етап XIII Всеукраїнського турніру юних журналістів, у якому взяли участь 23 учнівські команди з 10 областей України, у тому числі і команда Слобідського району м. Харкова.

У ході турніру учасники обговорювали актуальні як для журналістики, так і для українського суспільства питання: як відрізнити правдиву інформацію від фейку, якої інформації потребує сучасне суспільство та в якій формі її варто подавати. Чимало питань стосувалися журналістської етики, мовленнєвої культури, виховання медіа-грамотності.

Спілкування з відомими в Україні журналістами, викладачами журналістики провідних вишів України справило на учасників змагання незабутнє враження. Адже це були настанови справжніх «акул пера». Серед них – генеральний директор телеканалу «Тоніс» Олександр Бутко, заслужені журналісти України Алла Федорина і Василь Бирзул, доцент кафедри журналістики Сумського державного університету Володимир Садівничий, перший заступник директора творчого об’єднання «Промінь» Національної радіокомпанії України Ірина Гуцалюк, випусковий редактор проекту «Все буде добре» телеканалу «СТБ» Вікторія Єршова, редактори газет, спеціальні кореспонденти.

За підсумками фіналу ІІ місце посіла команда «Меркурій» (Харківська гімназія № 46 імені М.В. Ломоносова, Харківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 60, Харківська гімназія № 82, Харківський технічний ліцей № 173).

Бажаємо натхнення й підкорення нових вершин!

Кiлькiсть переглядiв: 289