27 січня 2018 року учні шкіл Слобідського району відвідали День відкритих дверей Харківського національного університету внутрішніх справ.

27 січня 2018 року учні ЗЗСО №№ 60,77,78,82,91,95,173 відвідали

День відкритих дверей Харківського національного університету внутрішніх справ.

Учні 10-11 класів мали змогу ознайомитися з університетом та професією поліцейського. Сьогодні спеціальності, за якими готують фахівців для підрозділів Національної поліції України, презентував факультет № 3 – превентивної діяльності. Цей факультет більше за інші зорієнтований на щоденне надання сервісних послуг пересічним громадянам, адже на факультеті готують дільничних інспекторів поліції, фахівців ювенальної превенції, які працюють з неповнолітніми. Цього року вперше відбудеться набір майбутніх фахівців для кінологічної служби. Присутні дізналися про вимоги вишу до вступників, які сертифікати із ЗНО необхідно мати, щоб навчатися на одній із спеціальностей. Також, усі абітурієнти обов’язково складатимуть залік з фізичної підготовки, проходитимуть медичну комісію та творчий конкурс.

Майбутні абітурієнти також дізналися про матеріально-технічну базу вишу, про умови навчання та проживання. Університет має потужний аудиторний фонд, спортивний комплекс, медико-санітарну частину, мережу кафе та їдалень, власний автопарк та багато інших служб, які забезпечують життєдіяльність вишу. Курсанти та студенти Харківського національного університету внутрішніх справ мають усі необхідні умови як для навчання, так і для змістовного дозвілля. Багато курсантів та студентів – переможці різних конкурсів, за гарне навчання та активну наукову роботу відзначені грамотами, подяками, отримують заохочувальні стипендії Харківської обласної державної адміністрації, Президента України тощо. В університеті працює багато спортивних секцій. Серед молоді вишу багато спортсменів, які захищають честь не тільки свого навчального закладу, але й України на всеукраїнських та міжнародних змаганнях різного рівня. На громадських засадах працює Університет культури, в рамках якого відбуваються різноманітні творчі та культурні заходи. Молодь відвідує театри, виставки, зустрічається з видатними митцями сучасності, цікавими особистостями, знайомиться з Харковом та його історією, подорожує та багато іншого. Заступник декана факультету Григорій Джагупов запросив школярів на навчання до університету.

Концерт, підготовлений курсантами третього факультету, переконав всіх присутніх у тому, що за формою поліцейського приховується творча особистість.

Під час проведення Дня відкритих дверей для майбутніх абітурієнтів на великому плацу університету відбулися показові виступи підрозділів Національної поліції України та Харківського національного університету внутрішніх справ. Кінологічна служба ГУНП України в Харківській області продемонструвала виконання службовими собаками різноманітних команд, затримання правопорушника, огляд речей на наявність наркотичних засобів, зброї та вибухонебезпечних предметів. Відбулися також показові виступи батальйону поліції особливого призначення «КОРД» ГУНП в Харківській області. Кафедрою тактичної та тактико-спеціальної підготовки університету було продемонстровано штурмову операцію по зачистці приміщення, в якому знаходиться озброєний злочинець. Виступили й інші університетські підрозділи – карабінери та ансамбль барабанщиць.

Гостям університету також запропонували ознайомчу екскурсію територією навчального закладу, під час якої вони відвідали кафедру вогневої підготовки, навчальний райвідділ поліції та криміналістичний полігон, кафедру тактичної та тактико-спеціальної підготовки, спортивні зали та майданчики, тактичне містечко, музей університету, загальну бібліотеку, гуртожиток факультету.

Усіх присутніх за традицією пригостили польовою кашею та гарячим чаєм.

/Files/images/novini/2018_rk/01/IMG_4699.JPG /Files/images/novini/2018_rk/01/39.jpg /Files/images/novini/2018_rk/01/25.jpg /Files/images/novini/2018_rk/01/21.jpg /Files/images/novini/2018_rk/01/19.jpg /Files/images/novini/2018_rk/01/1.jpg/Files/images/novini/2018_rk/01/IMG_3047.JPG /Files/images/novini/2018_rk/01/IMG_4700.JPG /Files/images/novini/2018_rk/01/IMG_303.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 74