Повернутися до звичайного режиму

Відбувся семінар для працівників психологічної служби

15 грудня 2011 року на базі Харківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 114 Харківської міської ради Харківської області відбувся семінар для працівників психологічної служби району за темою «Роль працівника психологічної служби щодо захисту прав та свобод учнів у новій педагогічній парадигмі».

Питання, які обговорювалися на сіданні були стосовно основних напрямків та видів діяльності практичних психологів та соціальних педагогів щодо захисту прав та свобод учнів, врегулювання правових відносин в шкільному колективі та поза його межами.

Обговорювалося питання нормативно-правового забезпечення діяльності психологічної служби щодо правового захисту учнів. Учасники семінару відпрацювали заходи національних, державних, регіональних програм та проектів стосовно захисту прав та свобод учнів, а також були ознайомлені із міською Комплексною програмою «Назустріч дітям» на 2011-2015 роки.

З доповіддю про правові відносини учасників навчально-виховного процесу та напрямки діяльності соціального педагога щодо виявлення та попередження випадків насильства та жорстокого поводження з дітьми, виступив соціальний педагог ХЗОШ № 151 – Твердохліб О.В.

Про формування свідомого ставлення учнів щодо соціально-правових відносин в межах реалізації Програми «Сприяння просвітницькій роботі «рівний-рівному» серед молоді України щодо здорового способу життя» доповідав практичний психолог ХГ № 82 – Маннапова К.Р.

На семінарі виступали учні 8-11 класів ХСШ №114 із презентацією власних проектів щодо питань захисту прав, обов’язків учнів та дітей у сучасному світі.

У практичному блоці свій досвід роботи презентувала психологічна служба ХЗОШ №78.

Семінар було організовано та проведено на високому рівні.

Кiлькiсть переглядiв: 219