Увага! Призупинення навчально-виховного процесу

НАКАЗ
31.01.2012 №51

Про призупинення
навчально-виховного процесу
в навчальних закладах району

У зв’язку з різким зниженням температури повітря, відповідно до п. 9.20 ДСанПіН 5.5.2.008-01 «Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу», на підставі наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 27.01.2012 №81 «Про роботу навчальних закладів в умовах низьких температур», листа Головного управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації від 27.01.2012 № 01-12/417 «Про дотримання температурного режиму та проведення протиепідемічних заходів у навчальних закладах області», бюлетеня Харківського регіонального центру з гідрометеорології від 30.01.2010 № 19, на виконання розпорядження міського голови від 31.01.2012 № 214 «Про призупинення навчально-виховного процесу в навчальних закладах м. Харкова», керуючись ст.ст. 42, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», наказу Департаменту освіти Харківської міської ради від 31.01.2012 № 16 «Про призупинення навчально-виховного процесу в навчальних закладах м. Харкова» з метою запобігання шкідливому впливу низьких температур на стан здоров’я вихованців дошкільних і позашкільних закладів, учнів загальноосвітніх навчальних закладів, а також безпечного функціонування в цих умовах навчальних закладів


НАКАЗУЮ:

1. Призупинити з 01.02.2012 навчально-виховний процес у загальноосвітніх навчальних закладах району всіх типів і форм власності до окремого розпорядження.
2. Заступнику начальника управління освіти (Чернігівська Н.В.):
2.1. Взяти під контроль проведення відповідних організаційних та санітарно-профілактичних заходів у закладах освіти району всіх типів і форм власності.
2.2. Перенести на інші терміни проведення районних масових, дозвільних, розважальних і спортивно-масових заходів на відкритому повітрі та таких, які вимагають переїздів учасників навчально-виховного процесу.
2.3. Забезпечити контроль за проведенням відповідними службами комплексу робіт щодо підтримання функціонування інженерних споруд, мереж, комунікацій, дотримання правил техніки безпеки, а також необхідного температурного режиму в навчальних закладах.
2.4. Невідкладно інформувати Департамент освіти про надзвичайні випадки у закладах, де перебувають діти, учнівська молодь.
2.5. Довести цей наказ до відома керівників навчальних закладів.
31.01.2012
3. Головному бухгалтеру управління освіти (Скрипка Н.В.): оплату праці педагогічних та інших працівників загальноосвітніх навчальних закладів у цей період здійснити згідно з законодавством України.
4. Керівникам навчальних закладів усіх типів і форм власності району:
4.1. Провести роз’яснювальну роботу серед вихованців дошкільних і позашкільних, учнів загальноосвітніх навчальних закладів щодо поведінки в умовах низьких температур, запобігання випадкам переохолодження та обмороження, навчання з надання першої медичної допомоги при переохолодженні.
4.2. Провести позапланові інструктажі з безпеки життєдіяльності з учасниками навчально-виховного процесу та працівниками щодо безпечного користування обігрівальними приладами тощо.
4.3. Перенести на інші терміни проведення масових, дозвільних, розважальних і спортивно-масових заходів на відкритому повітрі та таких, які вимагають переїздів учасників навчально-виховного процесу, а також навчальної практики.
4.4. Забезпечити проведення відповідними працівниками комплексу робіт щодо підтримання функціонування інженерних споруд, мереж, комунікацій, дотримання правил техніки безпеки, а також необхідного температурного режиму в навчальних закладах.
4.5. Забезпечити неухильне дотримання санітарного законодавства щодо проведення прогулянок, інших заходів у дошкільних навчальних закладах.
4.6. Негайно інформувати управління освіти про надзвичайні випадки у закладах, де перебувають діти, учнівська молодь.
5. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

Начальник управління освіти Т.В. Пилаєва

Кiлькiсть переглядiв: 183