Відкриття меморіальної дошки Мініну Сергію Васильовичу

28 травня 2019 року відповідно до рішення Харківської міської ради Харківської області від 17.01.2018 №45, з метою увічнення пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, які героїчно загинули в Афганістані, на будівлі Харківської гімназії №83 Харківської міської ради Харківської області було встановлено меморіальну дошку воїну-інтернаціоналісту Мініну Сергію.

На заході були присутні Денис Валерійович Дорожкін, заступник голови Адміністрації Слобідського району, депутат Харківської обласної ради, Михайло Леонідович Биков, заступник голови «Харківського міського Союзу ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)», голова «Союзу ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Шевченківського району міста Харкова»; Тетяна Павлівна Новохацька - заступник голови «Харківського міського Союзу ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)» по роботі з сім'ями загиблих; Леонід Ананійович Панасюк - голова «Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Слобідського району міста Харкова», Мінін Василь Тимофійович, батько загиблого героя, ветерани, школярі, учителі, жителі району.

Меморіальну дошку відкрили Денис Валерійович Дорожкін, Михайло Леонідович Биков, Тетяна Павлівна Новохацька та батько героя Мінін Василь Тимофійович.

Присутні поклали квіти до меморіальної дошки та вшанували пам'ять загиблого воїна хвилиною мовчання.

Для довідки:

Сергій Мінін народився в Харкові. Десять класів середньої школи №83 закінчив на «чотири» та «п’ять» у атестаті. На уроках виробничого навчання оволодів професією водія-автослюсаря та після школи пішов працювати за спеціальністю на станцію технічного обслуговування автомобілів №20697. Роботою Сергія працівники та відвідувачі станції були задоволені. Він був працелюбним і уважним до відвідувачів. З роботи юнак звільнився у зв’язку з призовом до лав Радянської Армії. 13 квітня 1981 року Сергій відбув з Комінтернівського воєнкомату в далеку путь. Служити йому довелося в Туркестанському воєнному окрузі, де в навчальному підрозділі молодий солдат 26 квітня прийняв військову присягу, опанував професію телеграфіста. По закінченню навчання 1 листопада 1981 року перетнув державний кордон: Афганістан!

Рядового Сергія Мініна призначили в підрозділ забезпечення вертолітного полку в Шинданде. Тут він деякий час виконував завдання та підтримував зв’язок з Кабулом. Згодом Сергія перекинули на аеродром у Кандагарі. Незабаром частину, у якій служив рядовий Сергій Мінін, терміново передислокували до аеропорту Газни, сформувавши 1198-у окрему роту зв’язку та радіотехнічного забезпечення в/ч п.п. 30163. Тут свої обов’язки Сергій виконував дуже впевнено. 8 липня 1982 року рядовий Мінін виконував завдання командира поруч з аеродромом Газни. Під час виконання поставлених задач Сергій підірвався на міні та загинув разом з товаришем.

Похований на 5 кладовищі в Харкові. Указом голови Верховної Ради СРСР від 1 листопада 1989 року Мінін Сергій Васильович був нагороджений орденом «Червоної зірки» (посмертно).


Галерея "Відкриття меморіальної дошки Мініну Сергію Васильовичу 28.05.2019"

Кiлькiсть переглядiв: 303