Урочистості з вшанування учасників бойових дій на території інших держав у Харківській Академії внутрішніх військ

12 лютого в Харківській Академії внутрішніх військ пройшли урочистості з вшанування учасників бойових дій на території інших держав. В заході прийняли участь 200 учнів10-класів шкіл Комінтернівського району (ХГ № 83, ХЗОШ №№ 94,151).

У виставковому залі центру культури учні шкіл нашого району мали змогу наживо ознайомитися з зразками спорядження та зброї часів війни у Афганістані. Було представлено військову форму, парашут, автомат Калашникова, ручні гранати, бронежилети, каски. Заступник голови спілки ветеранів Афганістану Червонозаводського району Михайло Шевченко навіть продемонстрував порядок спорядження та приведення в дію найрозповсюдженішого на той час парашуту Д-5.

Цікаву екскурсію для школярів провів завідувач музею Академії Олександр Семенченко, ознайомивши гостей з історією створення внутрішніх військ та їх тернистий шлях до сьогодення.

Харківською міською спілкою ветеранів Афганістану було організовано виставку фотографій, що були зроблені в роки війни. Кожен бажаючий, переглядаючи світлини, зміг побачити та відчути ті хвилюючі моменти бойових дій, переживання солдатів, їхні радощі та тяжкі хвилини.

Далі захід було продовжено урочистою частиною у актовому залі центру культури. В залі були присутні учасники бойових дій в демократичній республіці Афганістан, учасники спеціальної операції на острові Куба, учасники бойових дій на Закавказзі, та колишній Югославії. Офіційну частину заходу було продовжено цікавою концертною програмою. Пісенними композиціями присутніх привітали гурт «П’ять стихій», випускник Академії, підполковник міліції у відставці Олег Назаренко, курсант інженерно – технічного факультету Артем Карпов, усі виконані композиції були присвячені тематиці війни в Афганістані.

/Files/images/novini/fev2013/12.02.2013_2.jpg
/Files/images/novini/fev2013/12.02.2013_3.jpg
/Files/images/novini/fev2013/12.02.2013_4.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 180