Участь у міському конкурсі учнівських творів, малюнків, плакатів, поробок на тему:«Мій біль - Чорнобиль»

На виконання листа Департаменту освіти Харківської міської ради від 04.03.2013 №520 у районі проводиться міський конкурс учнівських творів, малюнків, плакатів, поробок на тему: «Мій біль - Чорнобиль» серед учнів 3-11-х класів усіх типів і форм власності.

Просимо надати матеріали за відповідними номінаціями до методичного центру управління освіти 01 квітня 2013 року (додаток додається).

Начальник управління освіти Т.В. Пилаєва

Савєнкова І.С., 7372290

ПОЛОЖЕННЯ
про Міський конкурс учнівських творів, малюнків, плакатів, поробок
на тему «Мій біль-Чорнобиль»

1. Загальні положення

Міський конкурс учнівських творів, малюнків, плакатів, поробок на тему «Мій біль-Чорнобиль» (далі - Конкурс) проводиться Департаментом освіти Харківської міської ради у рамках реалізації розділу Комплексної програми розвитку освіти м. Харкова на 2011-2015 роки «Реалізація комплексних проектів освіти «Обдарована молодь», до відзначення 27-ї річниці Чорнобильської катастрофи в навчальних закладах усіх типів та форм власності.
2. Мета Конкурсу:
2.1. Сприяти розвитку дитячої творчості, залученню якнайширшого кола дітей до активної роботи по підвищенню творчого інтелектуального рівня підростаючого покоління.
2.2. Привернути увагу молоді до проблем подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.
2.3. Створення інформаційного простору про наслідки аварії на Чорнобильській АЕС.
2.4. Виховання поваги до постраждалих та учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.
2.5. Залучення учнівської молоді до активної участі у просвітницькій роботі щодо створення умов проживання і праці на забруднених територіях.

3. Організація Конкурсу:
3.1. Конкурс проводиться з лютого по травень поточного навчального року в три етапи у трьох номінаціях серед учнів навчальних закладів усіх типів та форм власності: на кращий літературний твір, на кращу художню роботу та на кращу поробку.
3.1.1. I (шкільний) етап – з 11 березня до 01 квітня - у загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах, за підсумками якого визначається по одному переможцю від навчального закладу в кожній номінації. Підсумок підбивається в присутності всіх учасників.
3.1.2. II (районний) етап - з 01 квітня до 20 квітня - проводиться на базі управлінь освіти адміністрацій районів Харківської міської ради серед учасників - переможців I етапу конкурсу.
3.1.3. III (міський) етап - з 01квітня до 01 травня - проводиться в Департаменті освіти Харківської міської ради серед учасників - переможців II етапу конкурсу.
3.1.4. На кожному етапі Конкурсу (крім I етапу) визначаються по три переможці у кожній номінації.
3.2. Для організації, проведення та підбиття підсумків I-III етапів конкурсу на місцях створюються організаційні комітети та журі Конкурсу.
На I етапі склад оргкомітету та журі навчальних закладів затверджуються їх керівниками; на II етапі – управлінням освіти адміністрації району Харківської міської ради.

Склад оргкомітету та журі ІІІ етапу Конкурсу затверджується наказом Департаменту освіти Харківської міської ради.
4. Номінації Конкурсу
4.1. Літературний твір.
4.2. Художня робота (малюнок, плакат).
4.3. Поробка.
5. Учасники Конкурсу
5.1. До участі в Конкурсі запрошуються діти - учні загальноосвітніх та
позашкільних навчальних закладів міста, незалежно від форми власності.
5.2. Роботи оцінюватимуться в кожній номінації.
6. Вимоги до робіт
6.1. Учасники мають право на власний розсуд обирати тему творчої роботи відповідно до загальної теми Конкурсу
6.2. Літературні твори, подані на Конкурс, мають бути написані державною мовою з урахуванням сучасних вимог українського правопису; виконані відповідним комп'ютерним набором (шрифт - Times New Roman, розмір 14 через 1,5 інтервали). Їх обсяг не має перевищувати 5-ти сторінок формату А-4; титульна сторінка повинна містити: район, клас, навчальний заклад, прізвище та ім'я виконавця, прізвище та ім'я керівника роботи.
6.3. Роботи з образотворчого мистецтва, подані на конкурс, мають бути індивідуальними (колективні роботи не приймаються), виконані у довільній графічній або живописній техніці. Розмір конкурсної роботи не може перевищувати формат А-2, робота не оформляється рамкою чи паспарту.
6.4. Поробки мають бути виготовлені з пластиліну, картону, пластику, глини, гіпсу тощо.
6.5. До всіх творчих робіт додається конверт, у якому містяться дані про автора:
- назва роботи;
- прізвище, ім'я та по батькові автора;
- дата народження;
- найменування та місцезнаходження навчального закладу;
- клас;
- ім'я та прізвище вчителя (викладача, керівника гуртка тощо).

Кiлькiсть переглядiв: 263