«Кікімора» від Софійки

Від початку повномасштабної агресії Росії проти України родині Васіної Софії, учениці 3-А класу ХГ № 178 «Освіта» Слобідського району, довелося залишити рідне місто та поїхати до Івано-Франківська. У березні мама з донькою адаптувалися до нових умов життя, а вже з квітня Оксана Анатоліївна, мама Софійки, долучилася до волонтерського руху й активно допомагала цивільним та ЗСУ

У жовтні родина познайомилась з таким ж переселенцями і почала допомагати їм робити маскувальні сітки та костюми-«примари», або як їх ще називають «кікімори», для наших військових

Ця праця кропітка і вимагає багато часу та терпіння. Плести примар важко, до того ж тут їх роблять не звичним балахоном, а у вигляді костюма, частини якого можна вдягати на ноги і тулуб. В основі цього маскування лежить риболовна сітка з невеликим вічком.

Спочатку Софійка боялася одного вигляду «примар», а потім сама захотіла спробувати. Після уроків та тренувань дівчинка з мамою розбирали нитки, нарізали тканину чи мішковину, розділяли їх на жмутики. Дівчинка порахувала, що для 1 костюма-«примари» треба виготовити 8500 жмутиків. З допомогою мами та дівчинки зробили не одну «кікімору».

/Files/images/novini/2023/06/20.06.2023_2.jpg /Files/images/novini/2023/06/20.06.2023_3.jpg

Також Софія брала участь у благодійному ярмарку-продажу. Вона малювала картини і продавала їх. А кошти перераховувала на потреби ЗСУ.

Дівчинка наголошує що буде робити усе, щоб прискорити нашу ПЕРЕМОГУ!

Кiлькiсть переглядiв: 36