МОН пропонує для громадського обговорення проєкт ЗУ «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування»

Міністерство освіти і науки України пропонує для громадського обговорення проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» щодо виплати одноразової допомоги здобувачам освіти з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування».

Проєкт акта розроблено на виконання пункту 62 Положень (завдань), виконання яких здійснюється безпосередньо Кабінетом Міністрів України, визначених Планом організації підготовки проектів актів та виконання інших завдань, необхідних для забезпечення реалізації Плану законопроектної роботи Верховної Ради України на 2023 рік, затверджений постановою Верховної Ради України від 07 лютого 2023 р. № 2910-I.

Проєктом акта пропонується здійснювати виплату одноразової грошової допомоги в розмірі шести прожиткових мінімумів здобувачам освіти з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та особам з їх числа після здобуття ними повної загальної середньої освіти.

Актуальність зазначеного питання зумовлена тим, що в умовах воєнного часу відсутня можливість працевлаштування випускників закладів освіти на територіях, де ведуться активні бойові дії або територіях, що є тимчасово окупованими. Також частина здобувачів освіти внаслідок збройної агресії рф вимушена була змінити місце проживання.

Прийняття запропонованих змін дозволить забезпечити виплату дітямсиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування соціальних гарантій, передбачених чинним законодавством.

Зауваження та пропозиції до зазначеного проєкту акта приймаються у довільній формі до 30 червня 2023 року на електронну адресу: rumovska@mon.gov.ua.
Контактна особа для надання консультацій: Оксана Румовська.

Результати обговорення будуть розміщені на офіційному веб-сайті Міністерства освіти і науки України в період з 03 по 07 липня 2023 року.

Кiлькiсть переглядiв: 34