Future Perfect: в Україні стартує національний проєкт з популяризації англійської мови

Мовна програма Future Perfect втілюється Міністерством цифрової трансформації України в співпраці з Міністерством освіти і науки України та Міністерством культури та інформаційної політики України, за підтримки USAID / UK Aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах / TAPAS» та Фонду Східна Європа. Партнер проєкту — міжнародна технологічна компанія Mastercard.

Мета проєкту Future Perfect — офіційно зробити англійську мовою міжнародного спілкування в Україні, відкрити кожному українцю нові можливості для професії та особистого розвитку, допомогти конкурувати на світовому ринку та отримувати високу зарплату.

За даними дослідження Київського міжнародного інституту соціології, 88% опитаних вважають, що українці мають обов’язково вивчати англійську мову. Окрім того, трансформація статусу англійської як мови міжнародного спілкування в Україні — це важливий крок до членства в ЄС, що дасть змогу підвищити конкурентоспроможність українського бізнесу, науки, освіти інновацій та органів влади.

Саме тому Президент України ініціював запуск національної програми Future Perfect, що сформує попит на англійську мову серед українців. Координуватимуть мовну програму Міністерство цифрової трансформації України, Міністерство освіти і науки України й Міністерство культури та інформаційної політики України.

Програма Future Perfect передбачає продукти та сервіси, що допоможуть вивчити англійську в зручному та доступному форматі. Перші з них — платформа Empower та платформа для вивчення мов Promova.

Платформа для вивчення мов з персоналізованим підходом Promova пропонує українцям Premium-доступ до всіх мовних курсів на 3 роки. А онлайн-платформа для вивчення англійської Empower від Кембриджського університету доступна для українських викладачів та студентів.

Результати дослідження від British Council показують, що вчителі англійської мови мають дуже високий рівень володіння мовою: понад 90% з них мають рівні CEFR B2 або C1. Саме викладачі задають планку для основи, на якій будуватимуться інновації та мовна політика в майбутньому.

Мовна програма Future Perfect допоможе розширити застосування англійської мови в публічних сферах суспільного життя, стимулювати вивчення мови для кожної з груп — освітян, держслужбовців, підприємців, громадян та органів місцевого самоврядування. Це допоможе створити сприятливий мовний клімат для всіх, хто живе та працює в Україні.

Знання англійської — це ширші перспективи для пошуку роботи чи здобуття освіти. Крім цього, володіння мовою дає змогу споживати велику кількість контенту в оригіналі — літературу, кіно, наукові праці, канали іноземних лідерів думок тощо. Для підприємців англійська мова відкриває можливості переговорів без посередників, що може суттєво пришвидшити процеси та зберегти важливий контекст.

Високий рівень англійської дає змогу українцям відвідувати міжнародні конференції та встановлювати контакти з професіоналами з будь-якої країни. Галузеві заходи допомагають розширити коло професійного спілкування та представити Україну як державу, готову до міжнародної комунікації та домовленостей.

До програми Future Perfect можуть долучатися бізнеси, організації та ініціативи, які допомагають українцям вивчати англійську мову. Відтепер можна стати частиною програми зі своїм проєктом, надіславши власні безоплатні для вивчення інструменти для розгляду на електронну пошту: osvita@thedigital.gov.ua.

Детальніше дізнатися про мовну програму можна за посиланням.

Кiлькiсть переглядiв: 58