Міністерство освіти і науки України створило мапу цифрових освітніх центрів

Цифрові освітні центри — це безпечні, затишні простори для навчання й дозвілля школярів від 6 до 18 років. Такі центри сприяють відновленню доступу до освіти та соціалізації дітей. Нині в Україні їх функціонує вже 154. А для того, щоб батьки й учні могли швидко та легко знайти найближчий простір, МОН створило мапу цифрових освітніх центрів, яку будуть оновлювати відповідно до відкриття центрів.

На сайті www.dlc.org.ua можна проглянути відкриті центри у громадах чи містах та знайти необхідні контакти. Також докладну інформацію можна дізнатися на гарячій лінії — 0 800 409 845 (графік роботи гарячої лінії з 10:00 до 16:00).

Цифрові освітні центри не замінюють закладів освіти, але надають безпечний доступ до дистанційної та неформальної освіти дітям, які не можуть здобувати її очно, а також потребують додаткового супроводу в навчанні. Такі рішення є ефективними для громад, у яких пошкоджена освітня інфраструктура. А також для внутрішньо переміщених учнів і учениць, яким необхідна соціалізація та підтримка в освітньому процесі.

Нині центри працюють у 17 областях України, їхня кількість постійно зростає. МОН працює над забезпеченням донорської підтримки для створення нових цифрових освітніх центрів. У цих просторах уже є все необхідне для навчання: ноутбуки та планшети, хороший інтернет, укриття, облаштовані приміщення зі зручними меблями, навчальними та дидактичними матеріалами, настільними іграми тощо.

Міністерство освіти і науки України створило мапу цифрових освітніх центрів

Кожен цифровий освітній центр має програму академічних занять та позашкільних активностей. Їх проводять спеціально навчені фахівці — тьютори або фасилітатори. Також діти тут можуть соціалізуватися, отримати профорієнтаційну підтримку, допомогу в підготуванні до іспитів.
Усі послуги — безоплатні, а щоби почати займатися, достатньо поспілкуватися із тьютором/фасилітатором, отримати розклад занять та необхідну інформацію.

Кiлькiсть переглядiв: 79