День Гідності та Свободи

21 листопада Україна відзначає 10-у річницю початку Євромайдану та Революції Гідності. Цього року День Гідності та Свободи пройшов під гаслом «Заряджені Гідністю і жагою Свободи».

День Гідності та Свободи – свято встановлене на честь двох революції, які відбулися в Україні у 2004 та 2013 роках.

У закладах освіти Слобідського району були проведені тематичні онлайн заходи: бесіди, години спілкування, лекції за темами; «Герої нашого краю – патріоти України», «Герої сьогодення», «Подвиг, що непідвладний часу», «Хто вони герої Небесної Сотні?», «Україна в боротьбі за державність»; засідання у форматі «круглих столів», семінари за темами: «Причини початку Революції Гідності в Україні», «Події в Україні в листопаді 2013 року очима молоді» «Тільки тим історія належить, хто за неї бореться й живе», «В єдності сила українського народу».

Проведені заходи спрямовані на розширення знання учнів про революцію Гідності та Свободи з позиції сьогодення повномасштабної війни в Україні, формування почуття особистої відповідальності за долю держави та громадянської активності, виховання ціннісного ставлення до демократичних свобод, закріплених Конституцією України, усвідомлення цінності людського життя, а також віддання шани патріотизму та мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав та свобод людини, національних інтересів та європейського вибору української держави.

Століттями українська нація доводила, що нікому не забрати в українців ані Гідність, ані Свободу. Цю істину підтвердили доленосні для незалежної України революції та війна з російським загарбником. Українці, маючи приклад незламності та патріотизму своїх співгромадян, продовжують об’єднуватися навколо ідей Свободи та Демократії. З Днем Гідності та Свободи!


Галерея "День Гідності та Свободи 21.11.2023"

Кiлькiсть переглядiв: 67