Відзначення Шевченківських днів

Щороку 9 і 10 березня в Україні відзначають Шевченківські дні, які припадають на роковини народження і смерті Тараса Шевченка.

Є імена, що увібрали в себе душу народу, стали часткою його життя. Саме таким для українців є ім’я Тараса Григоровича Шевченка, славетного і величного митця.

Тарас Шевченко - поет, драматург, прозаїк, мислитель, історик, етнограф, фольклорист, який залишив велику образотворчу спадщину - понад тисячу творів.

У закладах освіти Слобідського району з 4 по 8 березня 2024 року відзначають Шевченківські дні.

Протягом тижня проходять онлайн різноманітні пізнавальні заходи, серед яких: інформаційні хвилинки «Весна починається з Шевченка»,«Син української землі, який належить людству», вебквести «Стежками Тараса», «Відоме чи невідомо про Кобзаря», конкурси ілюстрацій до творів Шевченка «Малюємо Шевченка», поетичні читання «Знаний і незнаний Шевченко», літературна вікторина «Що ми знаємо про Шевченка?» Протягом Шевченківських днів учителі-словесники на уроках української літератури проводять інформаційні хвилинки «Незабутній Шевченко», присвячені вшануванню життя та творчості Кобзаря.

Кожному народові Бог дав величну постать, котра була б проявом його душі, його зорею… В українців такою постаттю є Тарас Шевченко – Велетень Духу, український Мойсей, Пророк, Батько, Кобзар…

Уявити себе без Шевченка – все одно, що без неба. Він – наш всесвіт. Нас просто не існує без нього: Шевченко – це наша Україна!

Галерея "Відзначення Шевченківських днів 08.03.2024"

Кiлькiсть переглядiв: 45