Вітаємо з Днем українського козацтва!

14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій державі відзначається День українського козацтва.

Це свято відзначається згідно з Указом Президента України від 7 серпня 1999 року.

Президент України Віктор Янукович привітав українців з Днем Українського козацтва, який святкується 14 жовтня. Докладніше ...

День українського козацтва — це данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності та досягнення Україною своєї незалежності. Саме виникнення козацтва допомогло консолідувати українців в боротьбі проти численних ворогів, які в 15-17 століттях неодноразово намагалися завоювати українські землі.

/Files/images/novini/oktyabr2013/DSC06672.JPG

Фундаментом всього українського козацтва була Запорізька Січ. Це був політичний центр республіки. Гетьмани Запорізької Січі мали великі урядові повноваження. Вони захищали землі і народ від зовнішнього ворога, вели міжнародні переговори від імені народу, вирішували глобальні питання, що стосувалися загального розвитку держави.

/Files/images/novini/oktyabr2013/100_9193.jpg

З початку відродження козацтва на Україні, президентом були підписані укази: «Про координаційну раду Українського козацтва», «Про національну програму розвитку Українського козацтва на 2002-2005 рр..» І, звичайно ж, «Про день Українського козацтва».

Історія козацтва (Козаки)

Кiлькiсть переглядiв: 383