Зустріч керівництва Комінтернівського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області з учнями 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів Комінтернівського району

7 листопада 2013 року в актовій залі Адміністрації Комінтернівського району Харківської міської ради відбулася зустріч керівництва Комінтернівського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області з учнями 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів Комінтернівського району. У заході взяли участь 270 учнів 10-11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів Комінтернівського району, які мріють зв’язати своє життя з роботою у правоохоронних органах України.

Зустріч відбулася за участю:

  • заступника голови Адміністрації Комінтернівського району Харківської міської ради Світлани Миколаївни Лещенко;
  • заступника начальника Комінтернівського РВ підполковника міліції Шмирьової Людмили Миколаївни;
  • старшого інспектора з ОД ВКПС УКЗ ГУМВС України в Харківській області майора міліції Матвієнко Андрія Олександровича;
  • старшого викладача – методиста відділу практичного навчання НМЦ ХНУВС підполковника міліції Золоторьова Ігоря Єгоровича;
  • начальника управління освіти адміністрації Комінтернівського району Харківської міської ради Пилаєвої Тетяни Вячеславівни.

/Files/images/novini/noyabr2013/IMG_2937.JPG

Заступник начальника Комінтернівського районного відділу Харківського міського управління ГУМВС України в Харківській області підполковник міліції Шмирьова Людмила Миколаївна, розповіла присутнім про умови проходження служби в Комінтернівському райвідділі, вона зазначила що служба в лавах міліції – це складна, але дуже цікава і корисна робота для справжніх патріотів рідної держави.

Старший інспектор з ОД ВКПС УКЗ ГУМВС України в Харківській області майор міліції Матвієнко Андрій Олександрович, довів до старшокласників умови вступу до ВНЗ МВС, навчання в них, а також працевлаштування випускників і проходження служби в органах внутрішніх справ. Андрій Олександрович наголосив що для підготовки документів до вступу на навчання за державним замовленням абітурієнту необхідно звернутися до працівників кадрового апарату районного відділу органів внутрішніх справ за місцем реєстрації а також, що при вступі на навчання за державним замовленням обов’язковими є оцінювання рівня фізичної підготовки (за 200-бальною шкалою) та співбесіда з визначення рівня готовності до навчання та проходження служби в органах внутрішніх справ (рівень готовності достатній або недостатній). Програма співбесіди та нормативи встановлюються МВС України.

Старший викладач – методист відділу практичного навчання науково-методичного центру Харківського національного університету внутрішніх справ, підполковник міліції Золоторьов Ігор Єгорович, довів до присутніх умови вступу до ХНУВС.

Ігор Єгорович зазначив, що в університеті готують фахівців за державним замовленням у навчально-наукових інститутах: підготовки фахівців для підрозділів кримінальної міліції; заочного та дистанційного навчання. На факультетах підготовки фахівців: для підрозділів слідства, для підрозділів міліції громадської безпеки та кримінальної міліції у справах дітей, для підрозділів боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми. За кошти юридичних і фізичних осіб здійснюється підготовка фахівців на факультеті права та масових комунікацій.

Підготовка фахівців здійснюється за шістьма напрямами: правознавство, правоохоронна діяльність, психологія, соціологія, фінанси і кредит, системи технічного захисту інформації. Університет надає вищу освіту за сімома спеціальностями: правознавство; правоохоронна діяльність; інформаційні управляючі системи та технології; системи технічного захисту інформації, автоматизація її обробки; психологія; соціологія; фінанси з наданням освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр», «спеціаліст», «магістр». Також у складі університету функціонують Сумська філія, навчально-консультативні пункти в містах Євпаторії, Маріуполі, Мелітополі, Полтаві, Смілі та Херсоні.

В університеті працюють 62 доктори наук, 43 професори, 357 кандидатів наук, 178 доцентів.

У кінці зустрічі учні 10-11 класів шкіл Комінтернівського району подивилися фільм про навчання та життя у ХНУВС та змогли отримати відповіді на питання що виникли під час зустрічі з представниками силових структур району та міста.

ФОТОЗВІТ

Кiлькiсть переглядiв: 339