Повернутися до звичайного режиму

День відкритих дверей у ХНУВС

14 грудня 2013 року у Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся День відкритих дверей.

До університету завітали 250 випускників загальноосвітніх навчальних закладів Комінтернівського району м. Харкова, а також випускники навчальних закладів з різних куточків України, їх батьки та друзі, а також учні, які закінчать навчання у школі через декілька років, але вже замислюються про майбутнє і пов’язують його зі службою в органах внутрішніх справ України.

Про історію вищого навчального закладу та його традиції розповів радник ректора Олександр Бандурка. З правилами вступу присутніх ознайомив перший проректор університету з навчально-методичної та наукової роботи Олександр Головко, а на особливостях цьогорічної вступної кампанії та порядку проходження зовнішнього незалежного оцінювання 2014 року свою увагу акцентував директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. Також Олександр Леонідович висловив слова вдячності керівництву університету за постійну співпрацю, адже на пунктах тестування зовнішнього незалежного оцінювання уповноваженими є працівники університету.

/Files/images/novini/dekabr2013/14.12_1.jpg

Перед вступниками виступили начальник Управління кадрового забезпечення ГУМВС України в Харківській області Андрій Цигульов, начальник Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВС України в Харківській області Станіслав Перлін, начальник спеціального підрозділу міліції охорони «Титан» УДСО ГУМВС України в Харківській області Валерій Рогожин, начальник кінологічного центру ГУМВС України в Харківській області В’ячеслав Друченко, заступник командира з кадрового забезпечення батальйону міліції особливого призначення «Беркут» Максим Абросімов, старший оперуповноважений спеціального батальйону судової міліції ГУМВС України в Харківській області «Грифон» Сергій Щебетун. Варто відзначити, що усі вони – випускники університету. Представники практичних підрозділів розповіли юнакам і дівчатам про специфіку своєї роботи, а також зазначили, що в університеті готують високопрофесійних фахівців, які гідно представляють вищий навчальний заклад у міліцейських підрозділах усіх куточків України.

/Files/images/novini/dekabr2013/14.12_3.jpg

На частину абітурієнтів справили враження зустрічі з представниками вищого навчального закладу, які постійно проводять профорієнтаційну роботу у школах та ліцеях не тільки Харківщини, а й інших областей, для багатьох важливу роль відіграв наочний приклад знайомих та рідних, які працюють у міліції або спілкуються з тими, хто вже навчається.

/Files/images/novini/dekabr2013/14.12_4.jpg

Майбутні абітурієнти отримали буклети з інформацією про університет, переглянули відеоролики та фільм про вищий навчальний заклад. Юнаки й дівчата поспілкувалися з представниками навчально-наукових інститутів та факультетів університету, які докладно розповіли про умови навчання та спеціальності, за якими готують фахівців, про можливості розкриття своїх здібностей у позанавчальний час – у науковій чи громадській роботі, у спорті чи культурно-масовому житті.

/Files/images/novini/dekabr2013/14.12_2.jpg

Відбулася зустріч майбутніх абітурієнтів із керівництвом університету. Ректор університету генерал-полковник міліції Сергій Гусаров розповів присутнім про історію вищого навчального закладу та його традиції, а також побажав юнакам і дівчатам успішно скласти зовнішнє незалежне оцінювання та обрати свій професійний шлях.

/Files/images/novini/dekabr2013/14.12_5.jpg

Програма Дня відкритих дверей у ХНУВС була насиченою. Абітурієнтам продемонстрували уривки занять з фізичної та вогневої підготовки, організували виставку вогнепальної зброї, екскурсію на кафедру тактико-спеціальної підготовки, познайомили з бібліотекою університету.

Кiлькiсть переглядiв: 274