11 травня - День матері

Мама, мамочка, матуся…

Скільки ніжності, тепла і любові у цьому слові, що називає людину, яка для всіх найближча, найдорожча, найрідніша.
У травні, коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті пташиний спів, теплий весняний вітер приносить свято Матері.

Тож, зі святом, милі мами! Нехай ваші серця зігрівають любов і турбота близьких! Кожен день буде наповнений радісними і приємними подіями! Щастя, здоров'я, благополуччя, душевного спокою і любові! Миру і затишку вашому будинку!

Люба матусю, бабусенько мила,
Спасибі велике, що Ви нас зростили,
Що ви нас любили, усім помагали,
Молились за нас, добра нам бажали.
За руки робочі, за хліб на столі.
Спасибі Вам, рідна, уклін до землі.
За ваше добро й турботу про нас
Сьогодні ми щиро вітаємо Вас!

У кожній країні свято Матері відзначають давно. Щасливі й ми, українці, що воно прийшло, нарешті, і на нашу землю.
День матері – міжнародне свято. В Україні воно офіційно відзначається щорічно, починаючи з 2000 року, у другу неділю травня. Вперше встановлене офіційно Конгресом США 8 травня 1914.
Серед української громади День Матері вперше влаштував Союз українок Канади в 1928 році. Наступного року це свято відзначалося вже й у Львові. Відтоді, День Матері відзначали дуже широко. У 1939 свято заборонила радянська влада. З 1990 року завдяки зусиллям громадських організацій, зокрема Союзу українок, Свято матері повернулось в Україну.
За часів незалежної України свято встановлено «…на підтримку ініціативи Державного комітету України у справах сім'ї та молоді, міжнародної організації „Жіноча громада“, Спілки жінок України, громадської організації „Союз українок“…» згідно з Указом Президента України «Про День матері» від 10 травня 1999 року № 489/99.

Кiлькiсть переглядiв: 212